Rejsetips til ældre: Det skal du pakke i kufferten

Måske har dine børn arrangeret en dejlig tur sydpå, eller måske har du selv arrangeret et lille ferieophold i weekenden. Det er altid spændende at komme lidt ud og opleve noget anden end hverdagen, men det kan også være forbundet med meget usikkerhed. Hvor meget skal jeg have med, og hvad skal jeg pakke? Her er 3 tips til, hvad du skal huske at have med på ferie.

Behageligt tøj og nødvendige toiletsager

Når man rejser skal man selvfølgelig sørge for at have nok tøj med til en hel weekend eller uge. Men man skal huske, at tøjet også skal være behageligt i forhold til den temperatur, der er, der hvor man skal hen på sin ferie. Det er derfor en god idé at tjekke vejrudsigten der, hvor man skal hen.

Af toiletsager skal man som udgangspunkt kun pakke det, man bruger i hverdagene. Man behøver ikke pakke hele medicinskabet, fordi man tænker ”hvad nu hvis…”. Sørg for at have de nødvendige toiletsager med så som tandbørste, dine daglige piller, cremer og nok voksenbleer, så du har dem, hvis du skulle få brug for dem. Hos Hok.dk kan du læse mere om voksenbleer.

Praktisk udstyr

Når vi skal på ferie, skal vi gerne ud og gå nogle ture og se, hvad vores feriedestination har at byde på. Det betyder, at man skal have nogle ordentlige sko med og desuden rollator, hvis man er vant til at gå med den. Hvis du vil læse mere om rollatorer, så klik her. Hvis man føler sig lidt usikker på ukendt grund, men ikke er vant til at gå med rollator, kan man også overveje at tage en stok med – også selv om man skal med fly. Flypersonalet er vant til at frage rollatorer og stokke, så det skal ikke være det, der holder en tilbage for at tage det med.

Hvis du leder efter flere tips til at flyve som ældre eller bare generelt savner noget læsestof om livet som ældre, så tag et kig inde på livetsomsenior.dk. Her kan du læse om alt fra ferier, motion og tips til at lette andre hverdagslige gøren som ældre.

En god lydbog eller krydsord

Man kan godt blive meget bekymret og stresset, hvis man ikke er vant til at flyve eller være andre steder end ens hjem i det hele taget. Det er en helt naturlig reaktion, så længe den ikke udvikler sig til panik eller angst. Men selv om der sker meget nyt rundt om én, og man kan være bekymret for børnebørn og så videre, så skal man også huske, at man er på ferie.

Det betyder, at man nogle gange skal lade sine børn tage sig af børnebørnene, læne sig tilbage ved poolen og tage en lur eller lytte til en lydbog. Ferie skal være en dejlig oplevelse, hvor familien kan hygge sig sammen og slappe af, og det skal det også være for dig. Så det er i orden at trække sig tilbage sommetider og sidde på sit værelse med en god krydsord i stilhed. Så husk at tage lidt afslappende læsestof med eller måske et spil kort, som du kan spille med resten af familien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *